Om mig

Mit navn er Dorte Sveistrup – deraf logoet ”d’Sveistrup”: på samme tid en sammentrækning af mit navn og den jyske måde at præsentere sig på: d(et er) Sveistrup :-). Privat bor jeg på en gård udenfor Skivum sammen med Søren, vores søn, Jens og vores to Haflinger heste. Vores datter, Kathrine bor og studerer i Aarhus.

Som person er jeg optaget af at skabe hverdagstrivsel for mig selv og andre – gennem respekt og anerkendelse af både andres og egne ønsker og behov.
For mig er god og åben kommunikation, hjælpsomhed, humor og selvindsigt vigtige ingredienser i et godt liv i samspil, samarbejde og samhørighed med andre mennesker.

Dette går igen i mit professionelle liv, hvor jeg er optaget af, at vi som mennesker (børn og voksne) altid gør vores aller bedste – ud fra de forudsætninger og ressourcer, som vi nu engang har – og at trivsel, udvikling og læring opstår, når vi deltager i fællesskaber, som giver mening for os.
Dermed bliver gensidig åbenhed, lydhørhed, respekt og anerkendelse centralt– i hverdagspædagogikken og i hverdagskommunikationen.

Som konsulent kommer jeg til dig med denne tilgang i kombination med min viden og erfaringer

  • om børn, forældre, dagplejere og daginstitutioner
  • om hvordan man bedst hjælper viden, indsigt og forandring på vej til glæde for både børn og voksne
  • og sidst men absolut ikke mindst et perspektiv udefra – hvor jeg har øvet mig rigtigt meget i at skifte kasketter/perspektiver og stille ”hvad nu hvis- spørgsmålene”

Alt sammen med fokus på din virkelighed: der, hvor løsningerne skal findes og fungere.

Som din sparringspartner er jeg professionel, glad og virkelighedsnær, og jeg brænder for at se lys i øjnene hos dig og børnene, når vi sammen har fundet den allerbedste vej til en trivselsfyldt hverdag med dine børn/dit barn.

Trivsel udvikling og læring for børn og voksne

…har været visionen for mit arbejde de sidste 30 år – gennem arbejde, uddannelse og kurser, og jeg har haft ”fingrene i bolledejen” fra rigtig mange vinkler: fx gennem

  • 18 års arbejde med små børn og deres familier – som pædagogmedhjælper, stuepædagog og støttepædagog
  • 6 år som pædagogisk konsulent: vejleder, sparringspartner og oplægsholder for pædagoger, pædagogmedhjælpere, dagplejere, ledere og forældre vedrørende børns trivsel, udvikling og læring generelt og udsathed specifikt
  • 1 år som underviser for dagplejere og pædagogmedhjælpere: inklusion, udsathed, forældresamarbejde og -inddragelse, personalesamarbejde, arbejdsglæde, idéudvikling med mere
  • Freelance og selvstændig konsulent med fx foredrag, temadage, udviklingsprojekter, vejleding og supervision for forældre, dagtilbudspersonale og-ledelse
  • Mor til to børn på nu 21 og 17 år

Har du lyst til at vide mere om mine uddannelser og kurser, kan du læse om det her.

Har du lyst til at høre mere om, hvad jeg kan hjælpe dig med? Så er du meget velkommen til at kontakte mig og aftale et uforpligtende møde! Find mine kontaktoplysninger her.

Har du lyst til at få en halv times gratis telefonsparring og samtidig sige ja til at modtage mit nyhedsbrev med inspiration vedr. dagligdagens pædagogik og aktuelle pædagogiske emner, så skriv dig op her.